Studenten die het certificaat in ontvangst nemen
Studenten die het certificaat in ontvangst nemen (Foto: aangeleverd)

Certificaten uitreiking Sail Academy

DEN HELDER - Afgelopen woensdag was Sail Academy bij Scholen aan Zee om certificaten en getuigschriften uit te reiken aan leerlingen en studenten. Zij hebben de afgelopen periode een belangrijke rol gehad voor Sail Den Helder 2023. Bij verschillende scholen en organisaties zijn er opdrachten uitgezet zodat jongeren in de leeftijdsgroep van 15 t/m 27 jaar de kans krijgen actief deel te nemen aan het evenement. 

Leerlingen van Scholen aan Zee hebben meegedacht om de Sail Den Helder 2023 kledinglijn te ontwerpen. Studenten van ROC Kop van Noord-Holland hebben personages gemaakt om doelgroepen in kaart te brengen en uitgezocht wat er voor elke doelgroep nodig is om zich tijdens Sail Den Helder welkom te voelen. Vanuit Inholland Diemen hebben twee groepen studenten tijdens een communicatie debat meegedacht over hoe Sail Den Helder 2023 te promoten in aangrenzende provincies. Ten slotte waren vanuit Citymarketing Den Helder de stagiaires Jenske en Julia aanwezig om hun getuigschrift in ontvangst te mogen nemen.

Van al deze studenten en leerlingen worden verhalen opgehangen in de gemeentehuizen Den Helder, Texel, Hollands Kroon en bij Citymarketing Den Helder. Inwoners kunnen dan lezen hoe jongeren uit de regio betrokken zijn geweest bij de voorbereidingen van Sail Den Helder 2023.

Sail Den Helder belooft in 2023 een groots maritiem feest te worden met tientallen imposante Tall Ships, schepen van het varend erfgoed en mooie publieksevenementen op de kades. Totaal worden zo’n 350.000 bezoekers verwacht. “Het bestuur van Sail Den Helder is blij met de steun van de gemeente Hollands Kroon en trots dat Den Helder de starthaven zal zijn van de Tall Ships Race in 2023”, aldus voorzitter Arian Minderhoud. Sail Den Helder vindt in 2023 plaats van 29 juni tot en met 2 juli.

Voor meer informatie ga naar www.saildenhelder.nl