Afbeelding
(Foto: )

Slenteren door Den Helder

DEN HELDER - Het is moeilijk voorspelbaar, maar jarenlang was het Julianapark, ook wel het “spoorbossie” of het “plantsoen” genoemd, de enige door mensenhanden aangelegde groengordel in onze stad.

Het “spoorbossie”

Dat, in tegenstelling met de aanplant aan de Prins Hendriklaan, de bomen fors van gestalte waren is hier heel duidelijk waarneembaar. Het doet echt wat sprieterig aan. Maar voor het vastleggen van dit stukje stadsbeeld kon dit geen bezwaar betekenen, want nu zijn de statige woningen, die nu nog voor een klein gedeelte de Plantsoenstraat sieren, prachtig vereeuwigd en wordt ons tevens nog een blik gegund op de Koningdwarsstraat.

Toen hielden velen zich nog aan de regels

Dat de gemeentelijke overheid bar zuinig was op het groen blijkt uit het feit dat alle perkjes keurig waren afgerasterd zodat betreden kon worden voorkomen. Trouwens toen hielden velen zich nog aan de regels, iets wat je je tegenwoordig niet meer kunt voorstellen! Al met al is het een prachtig, de rust in onze stad weergegeven plaatje geworden.

Klaar en helder met de lommerijke Prins Hendriklaan, waardoor het altijd rommelige spoorwegemplacement goeddeels aan het oog werd onttrokken.