v.l.n.r. bestuur en medewerker SSN. Met bloemen in hand Ruud Koelewijn, Andre Holman, Frans Slee en Jan Roelofsen.
v.l.n.r. bestuur en medewerker SSN. Met bloemen in hand Ruud Koelewijn, Andre Holman, Frans Slee en Jan Roelofsen. (Foto: aangeleverd)

Den Helder schoonste strand van Noord-Holland

DEN HELDER - Donderdagmiddag 28 juli is tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de Schoonste Strand van Nederland in het Zeeuwse Vrouwenpolder, het strand van Den Helder uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Noord-Holland 2022. 

Ons strand is de schoonste

Een prachtig resultaat waar het bestuur van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heel blij mee is, aldus de voorzitter Jan Roelofsen. De jury ging bij de beoordeling van het strand van Den Helder in op de knappe gezamenlijke presentatie van de SSN, de gemeente Den Helder, ondernemers, bewoners en bezoekers. Opvallend is de gestructureerde organisatievorm en de uitstekende samenwerking binnen het team van de SSN.

Het strand van Den Helder is voor de vierde keer in de prijzen gevallen. Een gemotiveerd team van de SSN gaat ‘s morgens en ‘s avonds op pad om de Helderse stranden schoon te houden. Daarnaast worden de strandgangers er via de media, posters en stickers op de afvalbakken erop gewezen om het overgebleven afval bij een strandbezoek te deponeren in de afvalbaken en mee te nemen.

Het bestuur van de SSN blijft de komende jaren zoeken en kijken naar verbeteringen.