Guus
Guus (Foto: aangeleverd)

Dieren van de week

Algemeen

DEN HELDER - Guus en Berry zijn 2 knappe roodcypers met witte katers, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 23-05-2020. De situatie thuis was onhoudbaar geworden. Voor de katten in eerste instantie, en ook voor de eigenaar. 

Deze kanjers kwamen in huis terwijl er al een Pers woonde. Het leek zo’n leuk idee want met liefde voor katten zat het wel goed. Maar Koos de Pers zat helemaal niet te wachten op 2 rode boefjes en uitte zijn ongelukkig zijn met sproeien. Met als resultaat dat het wachten op ellende was. Het probleem oplossen zonder iets aan het samenwonen te doen bleek helaas niet mogelijk en mede vanwege persoonlijke omstandigheden zijn alle 3 de katten in het asiel gekomen voor herplaatsing.

De wens van de eigenaar is dat de broertjes samen mogen blijven willen we graag invullen. Enige voorwaarde was dat de heren normaal zindelijk zouden zijn. De eerste stap bij dit soort problemen is urinecontrole want hoewel de stressfactor duidelijk was, wil dat niet zeggen dat er geen medische problemen ontwikkeld zijn. En ja, dat bleek dus het geval. Bij Berry was de urine redelijk op orde maar Guus had wel degelijk last van blaasproblemen. 

Guus komt gelijk naar je toe voor knuffels

Na een weekje pijnstilling zijn de problemen voorbij MITS de katten blaasgruisdieetbrokjes blijven krijgen (Royal Canin S/O). Niet voor een poosje maar de rest van hun leven.

In de open kattenkamer hebben we het even een poosje aangekeken, even checken of alles weer keurig op de kattenbakken gaat. Hoera, groen licht, ze mogen geplaatst worden! Guus is de dapperste, hij komt gelijk naar je toe voor knuffels. Berry heeft wat meer moeite en houdt zich tijdelijk schuil in de struik in de buitenren. Het komt overeen met de informatie met toevoeging dat Berry ‘s avonds als het werk is gedaan gezellig op de bank komt zitten om alle knuffels graag in ontvangst te nemen. Dat laatste kunnen wij natuurlijk niet controleren, wij zitten ‘s avonds op onze eigen bank. De katten zijn gewend om naar buiten te mogen gaan. Eerst veilig wennen in een nieuwe woonomgeving en dan buiten avonturieren.

Bent u al helemaal verliefd en wilt u deze mooie mannen heel graag een warm thuis bieden? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl

Berry