Dorien en Marja
Dorien en Marja (Foto: Roy Beusker)

'Er is een echte vriendschap ontstaan'

DEN HELDER - Dorien weet er alles van: vrijwilliger zijn. Ze heeft zich jarenlang ingezet voor Humanitas en heeft meerdere koppelingen gehad. De rollen werden plots omgedraaid toen zij door lichamelijke problemen niet meer bij anderen op bezoek kon gaan. “Aan vriendinnen ontbreekt het mij niet hoor, die spreek ik regelmatig over de telefoon. Toch had ik behoefte aan een maatje die ik wekelijks zou zien. Mijn man doet graag zijn eigen ding en na een tijdje ben je wel eens uitgepuzzeld.”

Het was gelijk goed

Het was voor Dorien niet makkelijk om zelf degene te zijn die om hulp vroeg. “Ik dacht, zou dat gek zijn, vragen of er iemand bij mij kan komen? Ik heb het toch gedaan en er werd helemaal geen punt van gemaakt. Toen kwam Marja. Het was gelijk goed, echt waar.” Er is een mooie vriendschap ontstaan tussen Dorien en Marja. “Ik kan Marja echt niet meer missen” zegt Dorien met een grote glimlach op haar gezicht. Na het afsluiten van de koppeling, blijven ze elkaar dan ook gewoon regelmatig zien.

Als vrijwilliger heb je er zelf ook iets aan

Wederkerigheid is wat Marja zo aanspreekt aan haar inzet voor Humanitas. "Ik vind het ontzettend leuk om mensen te ontmoeten, en als deze mensen het ook leuk vinden om mij te zien, ben ik helemaal blij.”

Het gaat inmiddels gelukkig weer wat beter met Dorien, dus bezoekt zij zelf ook weer een maatje. Humanitas levert maatwerk aan iedereen: er wordt gekeken naar wat en wie bij je past.

'Ik ga door tot het niet meer kan'

Marja laat weten dat ze zich gezien en gewaardeerd voelt als vrijwilliger. “De coördinatoren houden contact met ons en ook worden er cursussen en trainingen aangeboden. Aan het eind van elk jaar ontvangen we een attentie.” Beide dames zijn voorlopig nog niet van plan om te stoppen. Dorien: “ik ga door tot het niet meer gaat”.

Ook iets voor een ander betekenen? Neem contact op via: Kopvannoord-holland@humanitas.nl of 0223-617422.