Aquarel
Aquarel (Foto: Els Hazenberg-Meertens)

Kennismaking met botanische kunst

DEN HELDER - Zaterdag 24 september organiseert Els Hazenberg-Meertens samen met de KNNV een lezing in de Helderse Vallei. Els Hazenberg-Meertens heeft in haar leven gewerkt aan het tot stand komen vele van bloemencorso’s en aan tentoonstellingen op de Keukenhof en Floriade; daarnaast heeft zij in alle werelddelen demonstraties en workshops bloemsierkunst gegeven. 

Haar hobby is tekenen en schilderen, waarbij zij schilderlessen en cursussen is gaan volgen o.a. in de Hortus Botanicus in Leiden. Sinds 2006 is ze werkend lid van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland.

De spreekster zal met behulp van een Power Point presentatie een aantal aspecten van de botanische kunst de revue laten passeren, te weten: de geschiedenis en de ontwikkeling van de botanische kunst door de eeuwen heen; de technieken die daarvoor gebruikt worden; de bloemstillevens uit de Gouden Eeuw waarin symboliek een grote rol speelt en tenslotte zal ze aandacht besteden aan de activiteiten van de "Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland”. Deze vereniging brengt de botanische kunst onder de aandacht van een zo breed mogelijk publiek door het organiseren van cursussen en tentoonstellingen. Het begint om 13:30 uur en de toegang is gratis.


Afbeelding