Een tweedehands stoel zit vaak net zo lekker als een nieuwe stoel
Een tweedehands stoel zit vaak net zo lekker als een nieuwe stoel (Foto: archief Rm)

Drie tips voor het hergebruiken van spullen

Wil jij meer sfeer in huis brengen en ook nog eens duurzaam bezig zijn? Dat kan super simpel door het hergebruiken van spullen! Van vintage tot tweedehands, de mogelijkheden zijn oneindig. Wij helpen je een handje op weg met een aantal handige tips!

1. Tweedehands scoren

De eerste stap is natuurlijk het vinden van leuke items die je kunt hergebruiken. Er zijn superveel manieren om aan tweedehands spulletjes te komen, snuffel bijvoorbeeld eens rond tussen de oude spullen op zolder of ga langs bij vrienden en familie. Het zal je verbazen hoeveel mensen leuke spullen hebben staan waar niet meer naar omgekeken wordt.

Niets kunnen vinden binnen jouw kringen? Geen zorgen want ook Marktplaats staat vol met leuke items. Liever de spullen in real life zien? Plan dan een uitje naar de kringloop in en ga hier een middag opzoek naar tweedehands parels.

2. Een open blik

Wanneer je opzoek gaat naar tweedehands items is het belangrijk dat je er open ingaat. Je kunt van tevoren prima bedenken wat voor items je zoekt maar kijk ook naar wat er op je pad komt. Daarnaast is het goed om niet te snel te oordelen, let vooral op de kwaliteit en probeer te zien wat je ervan zou kunnen maken. Vaak helpt het ook om er een andere setting omheen te bedenken. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om een mooie vangst binnen te slepen!

3. Opknappen

Als je dan eenmaal wat leuks op de kop hebt getikt is het tijd voor een opknapbeurt. Wees niet bang om het fout te doen, wie niet waagt, die niet wint! Daarnaast is het vaak helemaal niet nodig om een klusser in hart en nieren te zijn als je iets in een nieuw jasje wilt steken. Met wat schuurwerk, een likje verf en hier en daar wat nieuwe knopjes kom je al een heel eind. En als jouw meesterwerk dan eenmaal af is, mag je er extra trots op zijn!

Afbeelding