PLUS introduceert chocolade via Tony’s Open Chain

HAARLEM - PLUS introduceert chocolade via Tony’s Open Chain en introduceert vier chocoladerepen gemaakt van 100% traceerbare cacao. De repen van het PLUS huismerk, in de smaken melk pinda en kletskop, puur rood fruit en marshmallow, melk pecan en toffee, en wit cappuccino crunch, zijn nu verkrijgbaar in ruim 300 PLUS winkels én online.

100% Fairtrade gecertificeerd cacao

Als eerste en enige supermarkt in Nederland zette PLUS alle 300 huismerkproducten waarin cacao verwerkt is om naar 100% Fairtrade gecertificeerd cacao. Nu sluit de supermarktorganisatie zich aan bij Tony’s Open Chain. Dat houdt in dat de cacao, afkomstig van partnercoöperaties uit Ivoorkust en Ghana, altijd voor 100% traceerbaar is. 

Samenwerking

Vanwege de langdurige samenwerking van minimaal vijf jaar met deze boeren kunnen zij investeren in hun toekomst. De boeren worden bovendien getraind om duurzame landbouw te realiseren en ontbossing tegen te gaan. Daarnaast betaalt PLUS voor deze chocoladerepen een leefbaar inkomen referentieprijs. Dit betekent dat er bovenop de Fairtrade minimumprijs en premie een additionele prijs wordt betaald dat boeren in staat stelt een leefbaar inkomen te verdienen.


De vier PLUS Open Chain chocoladerepen zijn bij PLUS verkrijgbaar voor € 2,99 per stuk.