Aart Mak over toekomstscenario’s

BLOEMENDAAL - Op zondag 27 november zal Aart Mak om 10.30 uur in De Kapel, Centrum voor Religieuze bezinning, Potgieterweg 4, 2021 CT in Bloemendaal voorgaan in een religieuze samenkomst met als thema: Toekomstscenario’s.

Het is eerste adventszondag in een turbulent jaar. En al die crises die zich al aandienden zullen niet voorbijgaan, eerder zich nog uitbreiden, in veelheid of in ernst. En dan breekt de tijd van verwachting aan…


Ik wil wat gedachten met u delen over op welke manieren religie naar toekomst kijkt. Is het met vertrouwen of met vrees en beven? Wordt het Armageddon of een Duizendjarig Vredesrijk? En op de achtergrond gaat de godsvraag schuil: hoe stel jij je god dan voor, stelt hij wel wat voor, waar dan en hoe dan? Het wordt al met al vooral een viering, met tekstfragmenten, stilte en muziek.


De voorganger is Aart Mak. Hij is inmiddels met pensioen maar vooral in uitvaartland nog veel en graag aan het werk. Behalve zelf spreken bij uitvaarten, geeft hij les op de ‘Après la Vie' Academie en begeleidt daar ook regelmatig studenten, maakt een podcast (De Houten Jas, zie Spotify) en geeft op andere plekken ook les, in rituelen en in omgaan met spirituele nood (bij de Academie Geesteswetenschappen in Utrecht) en in familieopstellingen (bij het Civas in Haarlem). En dat allemaal omdat hij vroeger predikant was en altijd graag ook nog eens wat andere dingen wilde doen…


Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van de kosten.. www.dekapel-bloemendaal.nl.