John Bres, Audrey Peper en Richard Willemsen.
John Bres, Audrey Peper en Richard Willemsen. (Foto: Monuta John Bres)

Kennis delen met woonzorgcentra…

Afgelopen week hebben we weer een klinische les mogen verzorgen voor een groep zorgverleners van ZorgBalans. In deze zogenoemde klinische les komen alle onderwerpen aan bod die te maken hebben met het overlijden van een bewoner in een woonzorglocatie. Van de schouwarts tot aan de opbaring en de uitgeleide, alles wordt met elkaar besproken.

Doel van de klinische les is het delen van kennis en ervaringen, zodat de familie altijd op een waardige wijze afscheid kan nemen. Elke zorglocatie heeft een ‘protocol bij overlijden’ en samen houden we tijdens de klinische les dit protocol tegen het licht.

Als je zo intens met elkaar in gesprek bent over de dood en over wat er allemaal komt kijken bij een overlijden, ontstaan mooie verhalen en vooral veel duidelijkheid. We bespreken de verschillende mogelijkheden op het gebied van de noodzakelijke en gewenste laatste verzorging, maar ook vormen van bijzondere laatste verzorging, zoals lichte balseming en reconstructie staan op het programma.

Aan de hand van een helder filmpje wordt toegelicht wat de nieuwste vorm van uitvaren, naast begraven en cremeren, namelijk ‘resomeren’ precies inhoudt en ook dat zorgt bij de deelnemers voor veel duidelijkheid. Monuta John Bres is geaccrediteerd en dus bevoegd om deze klinische les te verzorgen, hetgeen betekent dat deelnemers PE-punten mogen bijschrijven na het volgen van de les.


Mocht je werkzaam zijn in een woonzorgcentrum in Haarlem, Heemstede, Zandvoort of Hoofddorp en je wilt meer over deze interessante klinische les weten, neem dan contact met ons op via haarlem@monuta.nl