Een uitvaart kun je zo persoonlijk mogelijk maken.
Een uitvaart kun je zo persoonlijk mogelijk maken. (Foto: Sander Heezen)

Liefdevol, stijlvol en met compassie

Een waardig afscheid met respect, dat is waar het volgens uitvaartverzorger Yvonne Reichrath om gaat. In deze reis door de samenleving is Yvonnes motto: ,,Zoeken naar raakvlakken en niet naar de verschillen. Daarmee is taal, kleur, postcode en welstand ineens irrelevant... je ontmoet elkaar. Wat telt is het moment gedenkwaardig met elkaar kunnen beleven.”

Yvonne: ,,Zoals je leeft, wil je herinnerd worden door de mensen die van je houden. Een laatste vaarwel dat past bij wie je bent helpt je naasten het verlies te dragen. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt koos ik bewust voor een andere koers. Bij het verzorgen van uitvaarten kan ik mijn creativiteit en communicatieve talenten inzetten, terwijl ook mijn zakelijke achtergrond van pas komt. Een ernstige ziekte maakte mij bewust van de kwetsbaarheid van het leven. 

Het bracht me tot de keuze voor een vak waarin ik me kan richten op de humane kant van het bestaan. Bij iedere uitvaart zet ik me met hart en ziel in voor een liefdevol laatste afscheid. Mijn werk voelt niet meer als werk, maar als onderdeel van mijn leven. De periode rond een overlijden is zonder uitzondering intensief. Mijn rol is een uitvaart te organiseren die past bij de wensen van een familie. Mijn creativiteit en intuïtie helpen me aan te voelen welk type uitvaart bij een familie past. Daardoor kan ik gerichte adviezen geven, waarbij ik mensen natuurlijk volledig vrijlaat om andere keuzes te maken. “

Heeft u specifieke wensen die u wilt bespreken? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek, zonder enige verplichting. Yvonne Reichrath is gediplomeerd uitvaartbegeleider, -verzorger en coach rouwverwerking. Ze is zowel telefonisch (06 52021776) als per e-mail (info@yvonnereichrath.nl) te bereiken. Kijk op www.yvonnereichrath.nl voor meer informatie.