Rouwen doe je met elkaar
Rouwen doe je met elkaar (Foto: Adobe Stock)

Verlies verwerken doe je met elkaar

Na het wegvallen van uw partner moet u direct al veel regelen. Hierdoor kan u het gevoel krijgen dat u nauwelijks tijd en ruimte heeft om het verlies van uw partner te verwerken. Weet dat allerlei gevoelens elkaar kunnen en mogen afwisselen. Het ene moment voelt u misschien intense emoties, het volgende moment voelt u zich verdoofd. 

Rouw op het werk

Als u werkt, kan het moeilijk zijn om de draad weer op te pakken. Maak met uw werkgever afspraken hoe u het werk oppakt. Yarden is voorstander van het onbeperkte rouwverlof, waarbij werkgevers hun medewerkers tijd en ruimte geven om het verlies van hun partner te verwerken.

Steun bij het rouwproces

Er zijn vele vormen van hulp die het verdriet enigszins kunnen verlichten. Kijk naar uw behoeften en wat u nodig heeft; zo vindt u de steun die bij u past. Wilt u graag in contact komen met lotgenoten? Vereniging Yarden nodigt u uit om uiteenlopende bijeenkomsten en activiteiten bij te wonen.

Kinderen helpen met hun verdriet

Heeft u kinderen? Dan heeft u niet alleen te maken met uw eigen rouwproces, maar ook met dat van hen. Zij hebben de hulp en steun hard nodig. Lees hierover de informatie over Kinderen en rouw op www.yarden.nl.