Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Verborgen Verhalen verbindt Haarlemmers

HAARLEM - In 2021 startten Stadsreporters, Haarlem Effect en Bibliotheek Zuid-Kennemerland een samenwerking gericht op ontmoeting tussen 'nieuwe' en 'ervaren' Haarlemmers: het schrijf- en podcastproject Verborgen Verhalen uit Haarlem. De verhalen van 15 Haarlemmers zijn nu samengevoegd in een podcast, die woensdag 5 oktober wordt gepresenteerd in wijkcentrum Binnensteeds.

Het project Verborgen Verhalen uit Haarlem bracht vijftien Haarlemmers samen die hun verhaal over thuis zijn, of juist níet thuis zijn, opschreven en met elkaar deelden. Deze vijftien verhalen worden nu in een podcast gedeeld met alle Haarlemmers. 

Stadsreporters woelt Verborgen Verhalen los van Haarlemmers uit alle windstreken, verhalen over afstand en nabijheid, over (niet) thuis zijn. Door het delen van die verhalen ervaren de vertellers betekenis en intimiteit en ontstaat een beweging van twee partijen (‘ervaren' Haarlemmers en nieuwkomers) naar elkaar toe.

Tijdens het delen van de verhalen, gaven de deelnemers aan (zowel de nieuwkomers als de ‘ervaren Haarlemmers') was het verrijkend, ontroerend en verbindend om de verborgen verhalen met elkaar te delen, elkaar echt te horen en te zien. Dat maakt hét verschil in je thuis voelen bij elkaar en vreemden blijven voor elkaar.

Mensen verbinden

Op dit moment zijn er wereldwijd zo'n negentig miljoen mensen op de vlucht en dat aantal zal alleen nog maar groeien. Juist daarom is het zo belangrijk dat mensen met verschillende achtergronden zich aan elkaar verbinden. Want ondanks die verschillende achtergronden, hebben we allemaal iets met elkaar gemeen: we willen ons thuis voelen, thuis zijn. De Gemeente Haarlem geeft subsidie voor een vervolg. De eerstvolgende reeks start donderdag 27 oktober van 19.00 tot 21.30 in Bibliotheek Schalkwijk. Meer informatie en opgeven: info@stadsreporters.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding