Etage-tentoonstelling Stilte

HAARLEM - Op vrijdag 23 september om 16.00 uur opent Thea Fierens, Coördinator Sustainable Development Goals Café en Hoogheemraad van het Hoogheemraadschap Rijnland de etalage-tentoonstelling. STILTE, een venster op een duurzame wereld. 

De natuur wordt ieder jaar stiller. In de hele wereld sterven dieren en planten uit. Ook in Nederland neemt de rijkdom van de natuur dramatisch af als weiden veranderen in Monsanto-grasvelden en heidevelden verdrogen. In 1963 schreef de Amerikaanse schrijver Rachel Carson het profetische boek Silent Spring over de stilte die ontstaat als de natuur gestorven is. Laat het niet zover komen. Kwalitatief onderwijs is de basis van een duurzame toekomst voor jongeren en het zorgen voor hun morgeten. Bevlogen leraren en geëngageerd onderwijs (zoals hier vormgegeven in de projecten van de Stedenband HaarlemMutare) zijn de motor voor duurzame zorg voor onze aarde. Zodat het niet stil wordt in de wereld. Fotograaf Dik Bol sprak vele docenten en geeft met deze tentoonstelling hen een podium. 


Dik Bol: “Vanaf de jaren tachtig ben ik straatfotograaf en heb een groot aantal fotoreizen naar landen in Europa, Zuidelijk Afrika en MiddenAmerika gemaakt. Voor sociale projecten ben ik in Nicaragua, Peru, Marokko, Kenia, Ethiopië en Zimbabwe geweest. Voor onderwijsprojecten heb ik samen gewerkt met docenten en studenten uit Portugal, Ierland, België en Polen.” Na de opening in de straat, wandelen we naar het kantoor van de Stedenband Haarlem-Mutare, Lange Herenvest 122 Haarlem waar een drankje geschonken wordt en u meer te weten kunt komen over onze onderwijsprojecten.