De tentoonstelling is nog tot en met 11 september te bezichtigen.
De tentoonstelling is nog tot en met 11 september te bezichtigen. (Foto: Aangeleverd)

Unieke tentoonstelling CopyNet nog tot 11 september te zien

Algemeen

HAARLEM - Burgemeester Jos Wienen opende op 22 april bij CopyNet in de Cronjéstraat de tentoonstelling ‘Het Beleg in Beeld’.  Deze tentoonstelling is nog tot 11 september te zien.

De tentoonstelling haakt in op het feit dat 450 jaar geleden het Spaanse beleg van Haarlem begon. Zo’n 75 belangstellenden kwamen op de opening af.

Belegering van Haarlem

“De expositie bestaat uit een tiental prachtige oude kaarten en stadsplattegronden, die samen een fraai beeld geven van de belegering van de stad Haarlem”, aldus CopyNet. “Het gaat om hoge resolutie kopieën, die soms nauwelijks van het origineel te onderscheiden zijn. Alle kaarten zijn in verschillende formaten en op verschillende soorten dragers te koop bij CopyNet. Over de belegkaarten verschijnt ook een boekje, dat in de winkel te koop is.” 

Unieke wijze

Ook van de tekeningen van Chiel Braat is een kleine expositie ingericht. “Deze leggen op unieke wijze de stad en haar recente geschiedenis vast. De tentoonstellingen, die beide beelden voor de eeuwigheid bevatten, zijn een initiatief van Martin Hop en Ellen Pijnakker, eigenaren van CopyNet, die een grote liefde voor de geschiedenis van Haarlem hebben.

De tentoonstelling is nog tot en met 11 september te zien bij CopyNet Print en Sign in de Cronjé.

CopyNet Print en Sign. Generaal Cronjéstraat 39. www.copynet.nl