De vrijwilligers Academie komt naar de wijken toe!
De vrijwilligers Academie komt naar de wijken toe! (Foto: pr )

De Vrijwilligersacademie komt naar de wijk toe!

HAARLEM - De Vrijwilligersacademie, onderdeel van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving en BUUV Haarlem (VWC-BUUV), organiseert in samenwerking met partnerorganisaties diverse leerzame trainingen en workshops voor vrijwilligersorganisaties.

Nieuw in de werkwijze van de academie is dat de academie sinds deze zomer met haar scholingsaanbod de wijk in gaat en trainingen en workshops aanbiedt bij organisaties die gevestigd zijn in de desbetreffende wijk. De academie begint hiermee in Schalkwijk en biedt haar trainingen en workshops incompany en gratis aan!

Met dit aanbod wil VWC-BUUV de professionaliteit van vrijwillige inzet en burenhulp in de wijk verder borgen. De trainingen worden opgezet ter ondersteuning van de vrijwilligers en/of beroepskrachten die met vrijwilligers werken. Ze worden gegeven door professionele trainers.

Inmiddels hebben Schalkwijk Molenburg (Kennemerhart), Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort gebruik gemaakt van het diverse aanbod. Zij hebben training gekregen op het gebied van 'Intercultureel werken', 'Vroegsignalering kwetsbaarheid' en ‘Omgaan met vrijwilligers’.

Barbara Bakker-van der Wolf, coördinator Stichting Leergeld: "We hebben met ons team de training ‘Intercultureel werken, begrijp je mij?' gevolgd. Erg leerzaam en mooi toegespitst op de praktijk.” Later dit jaar biedt de Vrijwilligersacademie haar aanbod ook in andere stadsdelen van Haarlem aan. Het gaat hierbij waarschijnlijk om Oost en Noord. Wil je met jouw organisatie ook gebruik maken van het cursusaanbod van de Vrijwilligersacademie in de Wijk? Neem dan contact op met s.wesselius@vwc-haarlem.nl of bel naar 023-5300500.

https://www.haarlemvoorelkaar.nl/vrijwilligersacademie.