Lindsay, Reza en Hein Moore.
Lindsay, Reza en Hein Moore. (Foto: aangeleverd)

Houten tulpen voor Houten Haarlemmers

HAARLEM - Positiviteit moet je delen, dat vindt de familie Moore uit Haarlem. Afgelopen maandag deelde Hein met zijn zoontje in het centrum van Haarlem houten rode tulpen uit aan wildvreemden die voorbij liepen.

De tulpen had Hein gekocht op de Grote Markt bij een kraam met allerlei tropische deco en Indonesische muziekinstrumenten. "Ik zag het zakje met houten tulpen liggen en ik kon de verleiding niet weerstaan. Dus ik heb ze gekocht om onderweg naar huis uit te delen.'' Zo kreeg een Moslima, een vastberaden man, 2 kinderen, een jongen met een mooi shirt, een pakketbezorger en natuurlijk het meisje van het koffiehuis op de hoek een houten tulp cadeau. De reacties waren supertof.


"De pakketbezorger zei: wow je maakt echt me dag man. Ik ga aan iedereen waar ik vandaag een pakketje ga bezorgen vertellen en laten zien dat ik vandaag deze bloem heb gekregen. Later vertelde hij dat hij nog nooit bloemen kreeg van zijn vrouw. Ik zei  toon geduld en kijk wat er komt. Bijvoorbeeld deze bloem. Hij zei, je hebt gelijk, wat een geluk! We glimlachte en lachte luid, waarna hij weer naar zijn volgende bestemming reed. Mét zijn versie portie geluk in de vorm van een rode houten tulp, uit Haarlem uiteraard."