Boring Festival: uitdagende mix van muziek, kunst, theater, performance en nachtleven.
Boring Festival: uitdagende mix van muziek, kunst, theater, performance en nachtleven. (Foto: aangeleverd)

Beleef Teylers Museum in Haarlem vanuit het andere het perspectief

Cultuur

HAARLEM - Al zijn hele carrière lang onderzoekt David Hockney hoe oude meesters de ruimtelijke werkelijkheid vertalen naar het platte vlak en experimenteert hij veelvuldig met perspectief. 

Hierover gaat de tentoonstelling Hockney’s Eye, nog te zien tot en met 29 januari. Op 11 december en 7 en 15 januari zijn er bijzondere rondleidingen, waarbij van dove en visueel beperkte gidsen wordt geleerd hoe zij kunst ervaren en de ruimtes verkennen. Volg hun inleiding op de tentoonstelling Hockney’s Eye en beleef het museum en de kunst vanuit hun perspectief. 

Boring Festival

De binnenstad van Haarlem is op 20 en 21 januari 2023 het decor van het nieuwe festival Boring, een uitdagende mix van muziek, kunst, theater, performance en nachtleven. Teylers Museum is een van de locaties! Kijk op de website van Boring voor meer informatie over het programma en kaartverkoop. 

De feestdagen komen eraan! In de museumwinkel zijn veel leuke hebbedingen voor jong en oud te verkrijgen. Boeken, sieraden, speelgoed, tassen en nog veel meer! De winkel is tijdens openingstijden van het museum ook zonder entreeticket te bezoeken.

Werk aan de Muur

Ook leuk als cadeau: een mooi werk uit de collectie aan de muur! Op het online platform van de Haarlemse organisatie Werk aan de Muur kan heel eenvoudig een keuze worden gemaakt uit vele afbeeldingen. Deze kunnen hoogwaardig worden afgedrukt op verschillende materialen en in verschillende afmetingen. Naast de mooiste vogelafbeeldingen van onder anderen John James Audubon zijn onlangs prachtige bloemen, paddenstoelen en vissen uit de collectie toegevoegd aan de selectie. 

Surreal Science

Uitvergrote bloemen van papiermaché of levensechte anjers gemaakt van bijenwas: Joris Loudon raakte gefascineerd door de schoonheid, raadselachtigheid en onalledaagsheid van wetenschappelijke objecten. Van 17 februari tot en met 3 september 2023 is de tentoonstelling Surreal Science - Wonderkamer van Kunst en Wetenschap in Teylers Museum te zien. Hierin zijn circa 200 19e-eeuwse voorwerpen uit zijn verzameling bijeengebracht door de Italiaanse kunstenaar Salvatore Arancio, gecombineerd met diens eigen kunstwerken. www.teylersmuseum.nl