Foto: De vier zangeressen van Psallentes.
Foto: De vier zangeressen van Psallentes. (Foto: aangeleverd)

Stilteconcert met Belgisch ensemble Psallentes in Haarlem

Uit

HAARLEM - Stadsklooster Haarlem organiseert op de vierde zondag van Advent, 18 december, opnieuw een bijzonder Stilteconcert: Stille Maan. In dit concert zal het gerenommeerde Belgische ensemble Psallentes Middeleeuwse gezangen ten gehore brengen, afgewisseld met voorgedragen haiku’s en stilte. Het concert vindt plaats in de Waalse Kerk in het centrum van Haarlem.

Stille maan

Ensemble Psallentes, bestaande uit de zangeressen Lisa De Rijcke, Amélie Renglet, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel onder leiding van Hendrik Vanden Abeele, brengt deze middag muziek van Hildegard van Bingen en Hadewych van Brabant ten gehore. Naast een programma vol mystieke muziek klinken er prachtige haiku’s in het teken van aarde, maan, verstilling en natuur en krijgt de stilte zelf ook alle ruimte. Een stemmig lichtspel maakt het geheel helemaal af in de sfeer van het maanlicht.

Stilteconcert

Het concert wordt uitgevoerd als een stilteconcert. Dit houdt in dat er geen applaus is tussen de stukken zodat de muziek en voordrachten blijven nazinderen bij de toehoorder. Ook de stilte wordt zo onderdeel van het concert, wat het geheel tot een zeer bijzondere ervaring maakt.

Kloosterwandeling

Voorafgaand aan het concert is er een Kloosterwandeling, een stadswandeling onder leiding van een professionele gids van Gilde Haarlem. De wandeling begint om 14.00 uur en vertrekt vanaf het hoofdkwartier van Stadsklooster Haarlem aan de Oude Groenmarkt 7. De wandeling zal rond 15.30 uur eindigen bij de ingang van de Waalse Kerk, waar het concert om 16:00 uur start.

Tickets voor het concert en/of de wandeling zijn te bestellen via stadskloosterhaarlem.nl

Stilteconcert ‘Stille Maan’. Zondag 18 december, 16.00 – 17.00 uur. Waalse Kerk, Begijnhof 28, Haarlem. Tickets: €20,- via www.stadskloosterhaarlem.nl.