Het koor Filomelos.
Het koor Filomelos. (Foto: Aangeleverd)

Roemeense koren zingen kerstliederen

OVERVEEN - De blijde boodschap van de geboorte van Jezus. Kerstconcert door twee Roemeense koren op vrijdag 9 december in Overveen.

Een streling voor oor èn oog!

De Roemeens Orthodoxe Parochie van de Amsterdamse regio organiseert een concert met Roemeense kerstliederen, die mooi, zacht en poëtisch zijn om te horen.

De kerstliederen vormen een oude, bijzondere traditie binnen de Orthodoxe Kerken die vanaf 21 november tot 27 december in alle kerken worden gezongen. Groepen van zangers brengen door deze kerstliedjes de goede boodschap van de Geboorte van Christus thuis bij de christenen.


Twee Roemeense koren zijn speciaal naar Nederland gekomen om dit concert te houden. Deze twee koren zijn van grote klasse! Het koor “H. Johannes de Walachian” is gekleed in oud-Roemeense volkskostuums en de koorleden volgen ook de andere oude tradities en rituelen rondom kerstliedjes.


Het koor “Filomelos“ zingt byzantijns beïnvloede kerstliedjes. Dit koor houdt de zondagsvieringen in een historische kerk uit de 15de  eeuw in het zuiden van Moldavië. Deze twee koren zijn al meer dan vijftien jaar actief en van grote klasse! De presentatie van het concert en van de kerstliedjes wordt in het Nederlands vertaald.


Datum: vrijdag 9 december van 19.00-20.30 uur. Kerk open vanaf 18.30 uur. Locatie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk, Korte Zijlweg 7 Overveen. Gratis toegang met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Afbeelding