Sabine Gaastra.
Sabine Gaastra. (Foto: Remco Gerritse )

Haarlemse foodie helpt mensen aan een Kerst zonder kookstress

HAARLEM - Mensen die kookstress ervaren tijdens de kerstdagen, kunnen nu de hulp inschakelen van de Haarlemse eet- en kookliefhebber Sabine Gaastra. Zij geeft mensen een persoonlijk advies op basis van hun eetwensen. Na een intakegesprek per telefoon ontvangt men per email een op maat gemaakt kerstmenu met mooie recepten, wat makkelijk en snel klaar is. De vergoeding voor deze nieuwe service is op donatie basis en dus voor iedereen beschikbaar.

'Elke herinnering koppel ik aan gerechten'

“Het is zo fijn dat ik mensen kan helpen door mijn grote passie voor eten en koken met ze te delen”, aldus Sabine. “En ik merk nu al dat deze nieuwe service echt zorgt voor verbinding, dat maakt me blij.”

Over Sabine

"Mijn hele leven ben ik al bezig met eten. Elke herinnering koppel ik automatisch aan gerechten die bij het moment, de mensen of omgeving horen. Op mijn 20ste heb ik een half jaar stroopwafels en taarten in Thailand gemaakt en verkocht. De ervaringen en kennis die ik daar heb opgedaan over verschillende Aziastische culturen, zal me altijd bijblijven.

Ik ben 5 jaar werkzaam geweest bij Smulweb en Jumbo supermarkten als vlogger, recept ontwikkelaar en online marketeer. Inmiddels doe ik dezelfde werkzaamheden als zzp-er. Thuis eet ik graag gevarieerd, gezond en lekker. Ik houd van kaas, wijn, pizza en pasta, smeuïge stamppot en dampende ovenschotels. Mijn favorieten zijn de Aziatische, Mediterrane en Mexicaanse keuken, maar ik sta altijd open om meer te ontdekken."

Afbeelding