Fie Schouten (basklarinet), Giuseppe Doronzo (baritonsaxofoon), Melvyn Poore (tuba) en Sasja Janssen (dichter) te gast in de Pletterij.
Fie Schouten (basklarinet), Giuseppe Doronzo (baritonsaxofoon), Melvyn Poore (tuba) en Sasja Janssen (dichter) te gast in de Pletterij. (Foto: aangeleverd)

Uitgaan in de Pletterij met Janssen, Doronzo, Poore & Schouten

HAARLEM - Debat- en cultuurcentrum de Pletterij heeft wekelijks een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Dit staat er deze week op de agenda.

Donderdag 8 december: Shelter City: mensenrechten in Afrika

Sinds 2018 neemt Haarlem deel aan het Shelter city Programma. Op 8 december houdt Shelter City Haarlem een informatiebijeenkomst over het werk van drie activisten: Makomborero Haruzivishe (Zimbabwe), honneur David Q’eka Safari (Congo) en Aloys Ndakoraniwe (Burundi). Aloys kon na zijn verblijf in Haarlem niet terug keren naar zijn eigen land en woont hier inmiddels.

Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Livestream via Youtube-kanaal van de Pletterij.

Zaterdag 10 december: Janssen, Doronzo, Poore & Schouten

Dit concert is onderdeel van een concertserie voor hedendaagse kamermuziek. Met Fie Schouten (basklarinet), Giuseppe Doronzo (baritonsaxofoon), Melvyn Poore (tuba) en Sasja Janssen (dichter). 

Aanvang 20.00 uur. Kaarten 10 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 7,50, livestream 5 euro.

Zondag 11 december: borrelende verhalen

Elke tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant. Thema dit keer: Onbekend. Aanvang 16.00 uur. (Na afloop is nog tijd voor een betaalbare maaltijd bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba in de Pletterij).

Toegang 7,50. Wie wil vertellen kan contact opnemen met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl.

Maandag 12 december: Messiah van Händel door Boi Akih (Lutherse Kerk)

Een vernieuwende en swingende uitvoering van het beroemde oratorium van Georg Friedrich Händel door het ensemble Boi Akih. Met Monica Akihary (zang), Niels Brouwer (gitaar), Sekou Dioubaté (kora), en Saskia Meijs (altviool). Het optreden is maandag 12 december in de Lutherse Kerk, Witte Herenstraat, Haarlem. Aanvang 20.00 uur. Kaarten 15 euro en 12,50 (HaarlemPas). 

Dinsdag 13 december: Symposium Slavernij in Cariben

Het door Nederland uit Afrika halen van bewoners en elders in de wereld als slaaf uitbuiten gedurende 300 jaar is algemeen aanvaard als een misdaad tegen de menselijkheid. De stichting Ma Jong organiseert dinsdag 13 december een symposium in de Pletterij om stil te staan bij de slavernij in het Caribisch gebied, met name bij de slaven die erin slaagden te ontsnappen in het oerwoud van Suriname, de marrons. Met een lezing door Frank Dragtenstein over de kracht van de marrons, een expositie van voorwerpen uit de slaventijd, en dans en muziek uit de slavenperiode. Aanvang 18.30 uur. Toegang 5 euro.

Donderdag 15 december: Talkshow met de politie

Hoe staat het met discriminatie, racisme en diversiteit bij de politie? Donderdag 15 december is er een discussie met politieagenten uit de regio Kennemerland. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Ook te volgen via het Youtube-kanaal van de Pletterij.