Prezens is er voor jou en je kinderen.
Prezens is er voor jou en je kinderen. (Foto: aangeleverd)

Ook in 2023 is Preventie van Prezens er voor u en uw kinderen

Heb je vragen over je psychische gezondheid, zorg je voor iemand met psychische klachten, of bent je een vader of moeder met psychische problemen?

Het kan zijn dat je daardoor last hebt van lichte of beginnende psychische klachten zoals stress, somberheid of angst of iets anders. Het aanbod richt zich specifiek op het versterken van je eigen psychische gezondheid, zodat je kunt voorkomen dat je klachten verergeren. Dat kan via informatie of steun in de vorm van een persoonlijk gesprek, (zelf)hulp of cursussen.

Omgaan met stress, angst of piekeren

"We bieden 1-3 gesprekken coachingsgesprekken voor (jong) volwassenen, die lichte klachten ervaren en voor vrouwen met spanning Daarnaast hebben we curussen als Minder Piekeren, Positief Zelfbeeld, Voluit Leven, Stress hantering voor familie en naasten en Beter slapen zonder stress." Hier ontwikkel je technieken om om te gaan met stress, somberheid, angst en of piekeren. Het biedt handvatten, ondersteuning en herkenning. Voor kinderen die opgroeien in stressvolle situaties of kinderen die een ouder hebben die kampt met psychische klachten of een verslaving, biedt Prezens cursussen voor verschillende leeftijden. Piep zei de muis, 4-8 jaar; Doe-Praatgroep 8-12 jaar, Time4U 12-16 en 16-21 jaar. Hierin leren kinderen plezier maken, hun eigen gevoelens te ervaren en vorm te geven.

Wees er op tijd bij en vraag informatie of een kennismakingsgesprek aan! Het is gratis toegankelijk, een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

T 088 788 5015.

E preventie@prezens.nl of kijk op www.ggzingeest.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding