Het personeel van Vakgarage Rustman is trots op 75 jaar Bovag garage te zijn.
Het personeel van Vakgarage Rustman is trots op 75 jaar Bovag garage te zijn. (Foto: aangeleverd)

Rustman’s Automobielbedrijf 75 jaar BOVAG

Soms zijn er van die dagen dat je er weer eens aan herinnerd wordt hoe bijzonder het is dat je deel uitmaakt van een lange geschiedenis. Zo’n dag is het als de vertegenwoordiger van de BOVAG je showroom binnenstapt met een mooi klassiek emaille bord dat je 75-jaar BOVAG garage bent.

Één op de zestig Nederlanders beschikte over een auto

Reeds in 1946 werd Rustman Automobielbedrijf lid van BOVAG dat in 1930 werd opgericht. Een tijd waarin slechts 1 op de 60 Nederlanders beschikte over een auto. Vergelijk dat eens met de huidige tijd waarin 1 op de 2 Nederlanders gemiddeld beschikt over een auto. Rustman’s Automobielbedrijf gaat nog verder terug naar 1906 waarin in eerste instantie alleen in fietsen met als eigen merk ‘Spaarnestroom fietsen” werd gehandeld.

Sinds die tijd is er veel veranderd en zijn er vele merken zoals Toyota, Kia en Nissan vertegenwoordigd en zijn er naast BOVAG vele nieuwe kwaliteitslabels zoals Vakgarage, Vakgarage proffesional en vakgarage E-mobillity toegevoegd om alle klanten optimaal te kunnen bedienen. Als je lang mee wilt blijven doen in de deze business zal je moeten meebewegen met de sterk veranderende markt. Zorgen dat je het opleidingsniveau van de monteurs op orde hebt zodat ze ook alle nieuwe aandrijvingstechnieken beheersen. Het is een weg die we in 1906 zijn ingeslagen en we nog lang willen vervolgen. Wie weet halen we de 100 jaar BOVAG -lid ook nog wel.