Afbeelding
(Foto: )

16de Internationaal César Franck Concours

HAARLEM - Van 4 t/m 8 oktober zal op het Willibrordusorgel van de Kathedrale Basiliek St.-Bavo in Haarlem het 16de Internationale César Franck Concours plaatsvinden.

Vanwege het 200ste geboortejaar van deze componist zullen dit keer voor de deelnemers uitsluitend werken van Franck op het programma staan.

Jury

De jury zal bestaan uit: Michel BOUVARD (Toulouse, Frankrijk), Étienne WALHAIN (Tournai (Doornik), België) en Petra VEENSWIJK (Delft, Nederland). Uit de vele aanmeldingen door het inzenden van een opname zijn door een vakjury 10 deelnemers geselecteerd uit diverse landen. Zij zullen zich tijdens de eerste voorronde, op 4 oktober van 10.00 - 17.00 uur presenteren. Daaruit kiest de jury maximaal 6 deelnemers die zich tijdens de tweede voorronde, op 6 oktober van 10.00 - 15.00 uur laten horen.


Maximaal drie deelnemers zullen worden toegelaten tot de Finale op 8 oktober om 16.00 uur. De toegang tot de voorronden en de finale is gratis. Wel wordt gevraagd om een vrijwillige gave na afloop.

Vrijwillige bijdrage

Op vrijdag 7 oktober om 20.15 uur zullen de leden van de jury (Michel Bouvard, étienne Walhain en Petra Veenswijk) een concert geven op het Willibrordusorgel van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo te Haarlem. zij vertolken werken van o.m. Vierne, Tournemire en Langlais. Ook de toegang tot het juryconcert is vrij. Ook dan zal na afloop worden verzocht om een vrijwillige bijdrage.


Kijk voor meer informatie op de website: www.cesarfranckconcours.nl

Afbeelding
Afbeelding