Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov.
Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov. (Foto: aangeleverd )

Jazz trio en Pianoduo in ‘t Mosterdzaadje

SANTPOORT - NOORD - Op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur speelt het Hendrik Müller Trio de muziek uit hun debuutalbum ‘Unlikely Scenario’. Het trio bestaat uit Christian Pabst (piano), Nick Thessalonikefs (drums) en Hendrik Müller (contrabas). De stukken zijn allemaal eigen composities van Hendrik Müller. Het genre is moderne jazz met invloeden uit het traditionele jazz piano trio maar ook invloeden uit de klassieke muziek. 

Hendrik Müller zet contrabas in de schijnwerpers

Het Hendrik Mu¨ller Trio is ontstaan in het begin van 2020. Het begin van een nieuw muzikaal pad voor de in Amsterdam wonende jazz contrabassist en componist Hendrik Mu¨ller. Met hulp van dit recent ontstane trio laat Hendrik in zijn schitterende composities door zijn verfijnd en melodieus spel de ziel van de contrabas te voorschijn komen. De muziek is energiek en beschouwend, vol onverwachte wendingen en geeft veel ruimte voor improvisatie.

Dimitrov-Boelee Pianoduo

Een jaarlijks terugkerend pianofeest is het duo Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov. Op zondag 9 oktober om 15.00 uur zijn ze te gast in ‘t Mosterdzaadje. Op hun programma J.S. Bach (Schafe können sicher weiden), C. Saint- Saëns (Danse Macabre), V. Gavrilin (Sketches), C.Debussy (Petite Suite) en G. Gershwin (Rhapsody in Blue). Sinds een paar jaar hebben zij een eigen You Tubekanaal waarop ze laten zien en horen hoe hun programma ingestudeerd wordt. Een bijzonder leerzaam en ook humoristisch kijkje in de keuken van het quatre mains spelen. 

Intiem

"Vierhandig pianospel is één van de meest unieke vormen van kamermuziek. Het is alsof je twee puzzelstukjes hebt die precies in elkaar passen en elkaar aanvullen. Het is alsof je elkaars zinnen afmaakt. Het is als een samengesmolten geheel. De interactie tussen twee pianisten die één instrument delen is intiem, en bijzonder om mee te maken”, aldus Elvire. Na hun afstuderen begonnen ze in 2014 hun pianoduo. Met groot succes. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van 10,-euro. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.

't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl.

Afbeelding