Expositie 'Bomen over Bomen' in De Waag Haarlem

HAARLEM - In De Waag van Haarlem is sinds kort de expositie ‘BOMEN over BOMEN’  te zien. Twee kunstenaars van KZOD, Connie Vlasveld en Otie van Vloten, zijn in hun werk bevlogen door bomen en laten dit nu graag zien.

Verrassend veelzijdig is het werk van Connie Vlasveld. Zij maakt gebruik van diverse technieken. Naast schilderijen in acryl- en olieverf, maakt zij gebruik van verschillende grafische technieken, zoals etsen, zeef- gel- en linoleumdruk. Haar inspiratie vind zij in de natuur en verwerkt de indrukken niet letterlijk, maar stelt uit een combinatie van beelden een nieuw geheel samen. Connie werkt in ‘ateliers 49’ en in ‘etsatelier42’ te Halfweg bij ‘Broedplaats Bogota’.

In het werk van Otie (Octavie) van Vloten is haar oorspronkelijke opleiding tot architect zichtbaar. Details en abstracties van (stedelijke) landschappen zijn de belangrijkste onderwerpen. Tekenen is haar, als architect, niet vreemd en ligt ook weer dicht bij de grafische technieken, die zij toepast: etsen en linogravures. Daarnaast schildert zij ook.

Het atelier van Otie is op de Van Merlenlaan 29 te Heemstede en zij werkt ook in het ‘etsatelier42' te Halfweg.