Stichting Ecoring ontvangt donatie van het Oranje Fonds van 2.500 euro.
Stichting Ecoring ontvangt donatie van het Oranje Fonds van 2.500 euro. (Foto: aangeleverd)

Stichting Ecoring krijgt donatie Oranje Fonds

HAARLEM - Het Oranje Fonds steunt Sociaal en Productief initiatief van Stichting Ecoring Haarlem met 2.500 euro: project voor jongeren en buurtbewoners.

Donatie van 2.500 euro

Met het toegekende bedrag kan Ecoring jong en oud bij het project betrekken en met elkaar in verbinding brengen in een mooie omgeving aan het Tennispad in Schalkwijk. Stichting Ecoring combineert kunst en cultuur met de natuur en organiseert het hele jaar door kleine evenementen. Er is een variëteit aan activiteiten, denk hierbij aan het leren van tuinieren en koken, het verbouwen van gezonde producten, en het meehelpen organiseren van culturele evenementen.

Aantrekkelijk voor bezoekers

Om samen iets zinvols te kunnen doen op het land, zijn er allerlei gereedschappen nodig. Schoonheid is geen luxe maar een belangrijk onderdeel van de wijk. Door rozenbogen en zitbanken te plaatsen, maakt Ecoring de tuin aantrekkelijk voor buurtbewoners en bezoekers. Het Oranje Fonds heeft dit mede mogelijk gemaakt.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Het fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterkt en verbindt het organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. 


Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.