Afbeelding
(Foto: )

Profetenstemmen bij Stem in de Stad

HAARLEM - Vrijdag 7 oktober om 20.00 uur wordt ‘Profetenstemmen’ opgevoerd bij Stem in de Stad. Thomas Quartier, Theoloog des Vaderlands, speelt samen met Nick Everts deze lezing, performance en dialoog. 

“Hoe klinken de profeten van de huidige tijd? In een tijd van crisis is deze vraag des te nijpender. Waar halen we het idealisme vandaan? Wat zijn de stemmen voor morgen die de wijsheid uit een ver verleden vandaag hoorbaar maken?” Op vrijdag 7 oktober zal Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier (1972), monnik en hoogleraar, samen met Nick Everts in woord, geluid en beeld op zoek gaan naar profetenstemmen vandaag. Lezing, performance en dialoog beloven een unieke avond.

Profeten

Het woord ‘profeet’ kan in onze cultuur veel dingen betekenen. Iemand heeft een bepaalde uitstraling of een visie voor waar het in de samenleving naartoe moet. Maar profetenstemmen staan in de geschiedenis en in oude bronnen zoals de Bijbel nooit op zichzelf. Profeten spreken niet namens zichzelf maar ontvangen hun boodschap en hebben ook de gave om deze boodschap te articuleren. Hun wijsheid en charisma zijn een inspirerend appèl voor andere mensen in hun omgeving en dwars door de geschiedenis heen. ‘Mijn levensstijl is honderd procent zoeken. Maar ik kan ook fel en uitgesproken zijn’, aldus de Benedictijner monnik Thomas Quartier.

Meer informatie

De inloop is vanaf 19.30 uur. Locatie: Aanloopcentrum Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22 in Haarlem. Entree is gratis. Reserveer jouw gratis kaartje voor 7 oktober via www.stemindestad.nl

Afbeelding