De huidige eigenaar van Van Zanten Willem Eilert zet de traditie voort.
De huidige eigenaar van Van Zanten Willem Eilert zet de traditie voort. (Foto: Van Zanten Meubels)

100 jaar Van Zanten Meubelstofferderij

HEEMSTEDE  - Van Zanten Meubelstoffeerderij heeft inmiddels al ruim 100 jaar ervaring in het restaureren, opknappen en aanpassen van meubels. Ouderwets vakmanschap dat garant staat voor kwaliteit maar toch helemaal van deze tijd! 

Ambacht staat centraal bij Van Zanten

Het meubel wordt op geheel ambachtelijke wijze weer in de oorspronkelijke staat hersteld. Of wellicht meer dan dat, want de vakmensen van Van Zanten kunnen het meubel ook aanpassen naar uw persoonlijke wensen qua zitcomfort en looks.

Heemstede

Opa Wim Van Zanten is in 1922 begonnen als restaurateur/stoffeerder bij Pander meubelen in Den Haag. Na de oorlog nam hij de grote stap om voor zichzelf te beginnen in Utrecht, samen met zijn zoon Joop Van Zanten en collega Carel Benz. In 1985 kwam de eerste kleinzoon Willem E. Van Zanten werken in het atelier en vier jaar later de tweede kleinzoon Erwin E. Van Zanten. In 1995 hebben de broers Willem en Erwin het atelier overgenomen met personeel en vijf jaar later werd de zaak in Heemstede geopend.

Emotionele waarde

Bij Van Zanten kunt u niet alleen terecht voor meubelstoffering, maar ook voor het onderhouden en restaureren van antieke meubelen die veelal ook een emotionele waarde hebben. Elk meubelstuk heeft toch op zeker moment onderhoud nodig. Jarenlang intensief gebruik en omgevingsinvloeden kunnen betekenen dat er onderhoud nodig is om de levensduur veilig te stellen.

Historische Waarde

Of het nu gaat om scheuren in het hout van een kast, een verkleurde of kapotte afwerking, een verzwakte constructie of schade aan fineerwerk, de vaklieden hebben overal ruime ervaring in. Zelfs antieke meubelen worden als nieuw zonder hun historische waarde te verliezen. Door een beschadigd meubelstuk te laten repareren of aan te passen heeft u hier weer jarenlang plezier van. 

Adresgegevens

Kijk ook op de website: https://www.meubelstoffeerderijvanzanten.nl/. Locatie Heemstede: Heemstede Antiek Atelier, Cruquiusweg 1K Achter, 2102 LS Heemstede, telefoon: 023-2050112.

De huidige eigenaar van Van Zanten Willem Eilert zet de traditie voort.