Ezel - gemaakt door Bers Kroon.
Ezel - gemaakt door Bers Kroon. (Foto: aangeleverd)

Kunstschilders ‘Vint-ietz’

WIJDENES - Kunstschilderskring Touche is een ploeg van creatieve mensen die, zoals de naam al zegt, het kunst-schilderen beoefent. De jaarlijkse 'buitenschildersdag' zal plaatsvinden op zaterdag 2 juli. Traditiegetrouw vindt deze dag plaats op een willekeurige locatie in Westfriesland. Dit jaar is wederom gekozen om het in en rondom de winkel Vint-ietz bij Tilly te houden, gevestigd aan de Kerkbuurt 67, 1608 EL in Wijdenes. Hier kun je deze dag terecht voor alles omtrent de schilderkunst.

Kunstenaars live aan het werk zien

Bezoekers zijn van harte welkom om de kunstenaars live aan het werk te zien en te spreken. Dit kan zijn in de winkel maar ook (als het weer het toelaat) gewoon buiten op straat of bij de kerk aan de overkant van de winkel. In de werkruimte achter de winkel zullen ook schilderijen te zien zijn en ook daar zal geschilderd worden. Er zal getekend worden met inkt of met houtskool, gekleurd met pastelkrijt en geschilderd met olie- en acrylverf en aquarel. De stijlen variëren van romantisch klassiek tot woest modern. 

Informatie

Het belangrijkste doel is dat het een gezellige en sociale dag wordt waarbij weer leuke gesprekken ontstaan tussen de kunstenaars en de geïnteresseerden. Of je nou zelf wil schilderen of alleen de kunstenaars aan het werk wilt zien. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 2 juli vanaf 11:00 uur op de Kerkbuurt 67 te Wijdenes. De toegang is gratis.