Muziekkunstenaar Nautilus.
Muziekkunstenaar Nautilus. (Foto: Nautilus)

Maritiem Weekend: alle trossen los

Algemeen

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is zaterdag 13 en zondag 14 augustus weer in de ban van het Maritiem Weekend. Het programma staat vol maritieme activiteiten voor jong en oud. Naast talloze muzikale optredens zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en kinderactiviteiten. Van het meevaren op een historisch vissersschip en het volgen van een visserijrondleiding tot een demonstratie door het Knopengilde en het bewonderen van speciale modelvisserijscheepjes.

De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend in het teken van de visserij en bij de viswinkel kun je vissen uit de Zuiderzee ontdekken en herkennen. Volg een workshop oceaanmatje vlechten en vlecht een eigen placemat die uiteraard na afloop mee naar huis mag. Deze workshop is toegankelijk voor bezoekers vanaf 12 jaar tegen een kleine eigen bijdrage. Heb je trek gekregen? Ga bij de visrokerij langs voor een versgerookt visje. Kinderen kunnen tijdens het Maritiem Weekend tegen een kleine vergoeding een klompbootje maken met getaande zeiltjes en daarnaast gratis een knopenbordje fabriceren. Bewonder de historische schepen die aan de kade liggen in de Marker haven, vaar mee op de blazer TX11 en bekijk tevens de diverse draaiende scheepsmotoren.

Muzikaal programma

Laat je verrassen door muziekkunstenaar Nautilus one-man-band, die met zijn in Jules Verne stijl gebouwde machine een lust is voor het oog. Liefhebbers van zeemansliederen en shanty’s kunnen tijdens het Maritiem Weekend uit hun dak gaan. Op verschillende plekken in het buitenmuseum is live muziek te beluisteren van onder andere The Seaband en LocTup Together uit Engeland en Pekel en Onstuimig Schuim van Nederlandse bodem. En ben je toe aan een rustmomentje? Neem dan plaats in het dijkmagazijn en luister naar de stoere muzikale zeemansverhalen door Piet Paree en André Visser.

Informatie

Het Maritiem Weekend vindt plaats in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en is op 13 en 14 augustus toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het Maritiem Weekend is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen! Reserveer alvast online tickets en wees verzekerd van een toegangsbewijs. Bekijk ook het totaalprogramma op de plattegrond van de website.