Een geslaagd uitstapje.
Een geslaagd uitstapje. (Foto: aangeleverd)

Zonnebloem vakantie

ENKHUIZEN - Afgelopen week genoten 43 gasten van vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen, van een geheel verzorgde vakantie in Ootmarsum. Louter enthousiasme en positieve reacties na terugkeer in de Haringstad. "Onvergetelijk" en "Wat een leuke groep."

'Volgende keer ga ik weer mee'

Voorzitter Peter van Staveren merkte het aan den lijve toen hij de gasten uit de bus hielp: complimenten en knuffels. Ook de andere vrijwilligers oogstten niets dan lof. De stad Ootmarsum ligt in Twente en is onderdeel van de gemeente Dinkelland, vlakbij de Duitse grens. 

Leuk programma

Het gezelschap maakte een tocht langs de smokkelroute en werd onderweg getrakteerd op spannende verhalen toen de grens nog een grens was. Verder werd er een bezoek gebracht aan een Twentse museumboerderij en aan het Oranje Museum in Diepenheim. Ook genoten de gasten van een boottocht op de Overijsselse Vecht. Deze rivier ontspringt in het Munsterland en mondt uit bij Zwolle. Daarnaast was er nog genoeg tijd over voor ontbijt, lunch en diner. Het Stadshotel Ootmarsum bood de mensen een Bingoavond aan. Op het verblijf daar was niets aan te merken, keurige kamers met dito bedden en schoon sanitair. 

Voor herhaling vatbaar

Bij aankomst in Enkhuizen stonden de vrijwillige chauffeurs alweer klaar om een heel aantal gasten naar huis te brengen. De vakantiegangers, bestuur en vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagde week en waren het met elkaar eens: ‘Deze vakantie is voor herhaling vatbaar’. Ga voor meer informatie naar: www.zonnebloem.nl/enkhuizen.