Lisanne en Anuradha genieten van een fietstochtje.
Lisanne en Anuradha genieten van een fietstochtje. (Foto: aangeleverd)

Werken met plezier bij de Prinsenstichting

REGIO - Lisanne Schol is bewegingsagoog in de Vakgroep Beweging bij de Prinsenstichting. Ze deed de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en liep in 2012 stage bij Prinsenstichting. In 2013 ging een collega in de vakgroep met zwangerschapsverlof en kon ze haar vervangen. In de loop der jaren kreeg ze steeds meer uren en ze is nog steeds blij met haar baan. 

'Deze mensen zijn zo puur en eerlijk' 

Lisanne: "Veel vakgenoten vragen me waarom ik er niet voor heb gekozen om op een middelbare school les te gaan geven. Maar ik geniet juist zo van de doelgroep. Deze mensen zijn zo puur en eerlijk. Ik hou ervan om mensen met humor te benaderen en daarmee kan ik juist deze doelgroep goed bereiken. Zo ontstaan leuke interacties en bouw je een fijne band op.”

De Vakgroep Beweging telt elf medewerkers. Lisanne: “Wij zorgen ervoor dat cliënten gezond bewegen. Dat doen we in het therapie bad, in de gymzaal en buiten. We werken met alle doelgroepen, dus bedenken activiteiten voor alle niveaus. Ik werk ook op zaterdag en eigenlijk vind ik dat de leukste dag van de week. In het zwembad heerst dan echt een weekendgevoel. We spelen bijvoorbeeld een potje volleybal in het water. Cliënten genieten daar enorm van.”

Hecht team

De samenwerking met collega’s is voor Lisanne een belangrijk reden voor het plezier in haar werk. “We zijn een hecht en trouw team. We communiceren open en eerlijk, ook als er iets niet goed loopt. Het allerleukste aan mijn werk vind ik samen met collega’s een activiteit neerzetten en vervolgens zien dat de cliënten daarvan genieten. Als dat gebeurt, ga ik met een voldaan gevoel naar huis!”

Meer informatie

Wil je ook met plezier werken bij de Prinsenstichting? Voor meer informatie www.prinsenstichting.nl