De familie Valentijn.
De familie Valentijn. (Foto: aangeleverd)

Samen ouder worden, met ondersteuning

Bij de familie Valentijn zit het Antilliaanse bloed in de genen (zie foto advertentie). En daar hoort gastvrijheid en het zorgen voor elkaar helemaal bij. Ze wonen al jaren in Hoorn en zijn daar met hun gezin destijds helemaal gesetteld. Enkele jaren geleden begonnen bij mevrouw Valentijn de symptomen van dementie. Haar gezin en man bleven voor haar zorgen. Toch zagen zij dat dit steeds moeilijker werd, ook omdat daar een lichamelijke beperking bij kwam.

Zelfstandig wonen door ziekte lastig

Daardoor werd het zelfstandig wonen steeds lastiger en werd het zorgen voor zijn vrouw voor meneer Valentijn net even te zwaar. Zij gingen daarom op zoek naar een oplossing waar ze beiden gelukkig van werden. 

Oplossing

Bij Wilgaerden vonden ze een passende oplossing. In woonzorgcentrum Avondlicht krijgt mevrouw Valentijn de volledige zorg die ze nodig heeft. In haar eigen kamer, op een afdeling met gelijkgestemden. En meneer Valentijn? 

'Elke dag naar mijn vrouw'

Meneer Valentijn heeft in Avondlicht een zonnige aanleunwoning, zodat hij elk moment van de dag naar zijn vrouw kan lopen. Zo kunnen meneer en mevrouw Valentijn tóch samen oud worden en heeft meneer Valentijn nog tijd over voor vrijwilligerswerk en klusjes in en om zijn huis. Zoals hij het zelf zegt: "Ik geniet van mijn vrouw, vrijwilligerswerk en mijn eigen huis, dit alles is mogelijk gemaakt door de goede zorg van WilgaerdenLeekerweideGroep!". 

Leven op je eigen manier

WilgaerdenLeekerweideGroep staat voor je leven leiden op je eigen manier, zoals bij de heer en mevrouw Valentijn het geval is. Soms met wat ondersteuning. 


"We bieden een complete lijn aan zorg, ondersteuning, begeleiding, behandeling en advies. Voor mensen met en zonder beperking. Voor zowel ouderenzorg als gehandicaptenzorg."


Wil je meer informatie of heb je zorg nodig? Ga naar onze www.wlgroep.nl of bel 0229-576868. Wij helpen je graag!