Het Omring Plusteam van Hoorn.
Het Omring Plusteam van Hoorn. (Foto: José de Jong)

Hoorn Plus Team; nét dat beetje meer…

Werk jij in de thuiszorg als verpleegkundige in de wijk of verzorgende IG en loop jij wel warm voor nét een beetje meer uitdaging in je werk? Laat je je niet makkelijk uit het veld slaan als je niet direct iets voor elkaar krijgt? Wat overigens weer goed gemaakt wordt door dat enorme voldane gevoel als het wél lukt? Dan is werken bij het Omring Hoorn Plus Team misschien wel iets voor jou.

Extra zorg van Plus Team

Een Plus Team? De naam zegt het al; het Hoorn Plus Team geeft net een beetje extra zorg aan de doelgroep die dat nodig heeft. 

We hebben het over cliënten met een somatische zorgvraag en psychosociale problematiek, veroorzaakt door bijvoorbeeld een psychiatrische aandoening (al dan niet gediagnosticeerd), niet aangeboren hersenletsel (NAH), een verstandelijke beperking of verslavingsproblematiek. Denk aan zorgmijders, hoarders en/of cliënten die niet of nauwelijks buiten komen of iets ondernemen. Mensen die in de reguliere zorg tussen wal en schip dreigen te vallen.

Deel jij mee in de successen?

Het Hoorn Plus Team van Omring bestaat nu vijf jaar en er worden prachtige successen geboekt; cliënten waar de reguliere zorg maar geen grip op krijgt, zijn binnen het Plus Team ineens bereikbaar en welwillend om zorg te ontvangen. Het Plus Team heeft nét dat beetje meer tijd, aandacht, scholing én netwerk om deze mensen wel te kunnen helpen.

Zelfstandig samenwerken

Wijkverpleegkundige Matthijs: "Ik werk nu vijf jaar voor het Plus Team en ik zie welke stappen er gemaakt zijn. Door extra bijscholing is er meer verdieping op het gebied van onbegrepen gedrag, waardoor ons team bij deze doelgroep vaak sneller tot de kern van het probleem of de zorgvraag kan komen. Daarnaast is er veel intervisie met het team, waarin alle casussen besproken worden en we elkaar helpen om datgene te bereiken zodat de cliënt op een fijne en comfortabele manier de zorg ontvangt die hij of zij nodig heeft. Je werkt dus heel zelfstandig, maar er is veel overleg en steun binnen het team".

Collega Danielle, verpleegkundige in de wijk, vult aan: "Bij een regulier team kijk je vaak vooral naar de lichamelijke staat van een cliënt; wij kijken breder en naar het grotere plaatje. Dat maakt deze functie toch net iets uitdagender".

Meer weten over werken bij het Omring Hoorn Plusteam?
Kijk op werkenbijomring.nl/verhalen voor het verhaal van medewerkers en vacatures.