Afbeelding
(Foto: Martijn Beekman)

Groen licht

Afgelopen week gaf de gemeenteraad groen licht voor de grote plannen in de Dreven, Gaarden en Zichten. Dit betekent dat we van start gaan met de vernieuwing van 2000 woningen van Staedion en het toevoegen van 3500 extra woningen. Het is een uniek project, dat tot 2040 zal duren. Dat dit nu van start gaat is een belangrijke stap voor de bewoners van Zuidwest: hun woningen worden vernieuwd en iedereen kan terugkomen. En voor nieuwe bewoners en bewoners die willen doorstromen voegen we ook betaalbare woningen toe, waar ontzettend veel behoefte aan is. Ook verbeteren we de openbare ruimte en het groen. We hebben uiteraard ook gedacht aan meer en betere voorzieningen: plek om te sporten, een gezondheidscentrum, ruimte voor nieuwe bedrijven. Hiermee maken we Zuidwest klaar voor de toekomst en krijgt iedereen het beter in de vertrouwde wijk.
Naast enthousiasme en opluchting, heb ik natuurlijk ook onrust en twijfel gehoord in de vele gesprekken die ik de afgelopen tijd met bewoners heb gevoerd. Dat is ook logisch. We gaan daarom de komende tijd heel zorgvuldig helder maken wat voor iedereen passend en eerlijk is. Hiervoor zijn we individueel met de bewoners in gesprek.

Woningen worden vernieuwd en iedereen kan terugkomen

Dit ambitieuze woningbouwproject moet nog starten, maar op tal van plekken, verdeeld over de stad, wordt al volop gebouwd. Waarvan een groot deel sociaal en betaalbaar. Afgelopen vrijdag bezocht ik vier bouwplaatsen, inspirerend om te zien hoe we samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Omdat iedereen fatsoenlijk en betaalbaar in onze mooie stad moet kunnen wonen. Nu en in de toekomst.