Werkbegeleider Jongerenpunt070 Eliane op huisbezoek
Werkbegeleider Jongerenpunt070 Eliane op huisbezoek ((Foto: gemeente Den Haag))

Gemeente Den Haag gaat actief hulp bieden aan 2500 jongeren

Algemeen

Van zo’n 2.500 jongeren in Den Haag is niet bekend of ze een opleiding volgen of een baan hebben. Jongerenpunt070 van de gemeente Den Haag gaat deze groep nu actief benaderen om te kijken of ze hulp kunnen bieden bij het vinden van een opleiding, werk of een alternatief. Hiervoor is het project Jongeren Buiten Beeld opgestart. 

Inmiddels zijn in het kader van dit project de jongeren in stadsdeel Haagse Hout benaderd. 134 van hen ontvingen een brief waarin de gemeente hulp aanbiedt. 15 jongeren namen contact op. De 119 jongeren die niet reageerden, kregen bezoek van een een werkbegeleider van het Jongerenpunt070. Deze werkbegeleider ging met hen in gesprek. De meeste jongeren blijken wel degelijk op school te zitten of een baan te hebben, tien jongeren konden naar een opleiding, werk of een ander traject worden begeleid.

Reikende hand

“Jongeren weten niet altijd dat er hulp beschikbaar is als het gaat over hun toekomst. Doordat we zo gericht naar de jongeren op zoek gaan en een reikende hand aanbieden, kunnen we hun leven qua school en werk weer snel op de rit krijgen”, zegt wethouder Sociale Zaken en Werk Arjen Kapteijns.

Laak

De huisbezoeken zijn succesvol, meldt de gemeente. Het is een laagdrempelige manier om contact te leggen en vrijblijvend hulp te bieden. Ook de jongeren in Laak hebben een brief van de gemeente ontvangen. Van de ongeveer 300 jongeren buiten beeld heeft een deel al een huisbezoek gehad. De komende maanden zal Jongerenpunt070 ook jongeren in andere wijken proactief benaderen.