CDA-raadslid Bingöl wil parkeertorens in Schilderswijk en Transvaal

Volgens CDA-raadslid Ismet Bingöl rijden bewoners van Schilderswijk en Transvaal elke dag meerdere rondjes door de wijk voordat ze een parkeerplek hebben gevonden. "En dat is bloedirritant", aldus Bingöl. Hij wil dat het tekort aan parkeerplekken in deze wijken wordt aangepakt door mooie, binnenstedelijke parkeertorens te bouwen.

Een eerste en zeer geschikte locatie heeft het raadslid al op het oog: het braakliggend terrein op de hoek van de Delftselaan en de Herman Costerstraat. "Daar zou de bouw van een bovengrondse parkeertoren op korte termijn kunnen beginnen."
Bingöl: "Doordat ze duur zijn om te bouwen, hebben ondergrondse parkeergarages vaak hoge parkeerkosten. Bij bovengrondse parkeergarages hoef je als automobilist meestal minder af te rekenen. In het buitenland, maar ook in de Laakhavens, zijn mooie voorbeelden beschikbaar van parkeertorens die stedenbouwkundig gezien heel goed passen in de omgeving, bijvoorbeeld met behulp van prachtige streetart of een industriële look."
"Veel inwoners van de Schilderswijk en Transvaal betalen heel veel geld aan parkeerkosten en zoeken vervolgens alsnog eindeloos naar een geschikte parkeerplaats, terwijl ze hun auto nodig hebben voor hun werk of gezin,” zegt Bingöl. "Wat het CDA Den Haag betreft gaat dan ook dit jaar nog de schop de grond in op de hoek van de Delftselaan en de Herman Costerstraat voor de bouw van een bovengrondse parkeertoren.”