Gemengde gevoelens bij ASV De Dijk

Met het oog op het voetbalseizoen 2022-2023 heeft De Dijk geen zaterdagselectie meer ingeschreven. Op zondag komt het vlaggenschip nu uit in de Vierde divisie A waar stadsgenoten Ajax, WV-HEDW en Swift ingedeeld zijn in de Vierde Divisie B.


De afgelopen jaren was de club vertegenwoordigd met twee selecties op zaterdag. De zaterdagselectie deed dat in de derde klasse, de zondagselectie speelde in de Hoofdklasse zaterdag. Dit is ontstaan op verzoek van de KNVB die overstap.

Aan die situatie is nu een einde gekomen. Vanaf 2023/2024 zal er in de Vierde Divisie (de nieuwe naam voor de Hoofdklasse) gemengd gevoetbald gaan worden. Met andere woorden: zaterdag- en zondagteams door elkaar.

 

De Dijk wilde op voorhand al de keuze maken om zaterdag als voorkeursdag aan te geven en zou de selectie in de derde klasse op houden te bestaan. 

Dat besluit is naar voren gehaald en stopt de club met de zaterdagselectie in de derde klasse. 


Daar waar menig Amsterdammer hoopte op een indeling waarin de vier Amsterdamse clubs elkaar ‘het leven zuur’ mochten gaan maken lijkt De Dijk nu het slachtoffer. Zij moet verhuizen naar de Vierde Divisie A. De Noord-Amsterdammers worden ingeruild voor DHSC. De reden waarom is nog even onduidelijk. Het scheelt De Dijk een flink aantal derby’s / lees inkomsten.

De eerste oefenwedstrijd van de nieuwe selectie staat zaterdag 30 juli op de kalender. Op sportpark Ookmeer zal ZSGOWMS vanaf 14.30 uur de tegenstander zijn.