De Noordse volksvertegenwoordigers.
De Noordse volksvertegenwoordigers. (Foto: Marcel Israel)

Stadsdeelcommissie voor eerste maal bijeen

Algemeen

NOORD - De nieuw gekozen Noordse stadsdeelcommissie kwam afgelopen woensdag voor de eerste maal bijeen in het Stadsdeelhuis op de Buikslotermeerplein. Opvallend is het aantal nieuwelingen, voor een deel in eenmansfracties. En evenzeer opvallend is dat de volksvertegenwoordigers elkaar, dankzij de terugtocht van corona, voor het eerst in twee jaar in levenden lijve konden ontmoeten in plaats van op een beeldscherm.

door Tom Tossijn

Elf, op 21 maart gekozen, stadsdeelcommissieleden gaan de komende vier jaar opkomen voor de belangen van Amsterdam-Noord, binnen de stadsdeelgrenzen dan wel verder weg in de Stopera, bij de gemeenteraad of B&W. Afgelopen woensdag was de eerste vergadering van de nieuwe stadsdeelcommissie. In principe wordt er elke twee weken door de elf volksvertegenwoordigers plus drie leden van het dagelijks bestuur vergaderd in de Burgerzaal van het Stadsdeelhuis, nagenoeg altijd in het openbaar. Dat gebeurt onder beurtelings voorzitterschap van commissieleden Canan Uyar (PvdA) en Nicoline van der Torre (GroenLinks).

Op de foto staan de volgende Noordse volksvertegenwoordigers, oud en nieuw:(Voorste rij v.l.n.r.): Kirsten Zimmermann (De Groenen Basis Piraten) (nieuw), Ayse Konuksever (DENK) (nieuw), Nicoline van der Torre (GroenLinks), Canan Uyar (PvdA), Wijbe Langeveld (GroenLinks);(Achterste rij v.l.n.r.): Dylan Meijer (VVD), Dennis Overweg (Partij van de Ouderen), Lodewijk Bleijerveld (PvdA) (nieuw), Amir Nazar (GroenLinks) (nieuw), Bachir Splinter (Forum voor Democratie) (nieuw), Silke Tijkotte (D66) (nieuw).
Wie de oude en nieuwe namen in het dagelijks bestuur zijn, is nog onbekend. De drie portefeuillehouders inclusief de stadsdeelvoorzitter worden benoemd door de gemeenteraad op voordracht van het nieuw samengestelde College van B&W. Vervolgens moet de stadsdeelcommissie op een hoorzitting over die voordracht stemmen.