Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Paasactie Riki Stichting weer van start

Algemeen

AMSTERDAM - Deze Pasen worden ruim 18.000 paaspakketjes verspreid onder ouderen door heel Nederland. Leerlingen van basisscholen delen de pakketjes vol lekkernijen uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé-omgeving. 

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld

Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen de paaspakketjes thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Ook verdeelt de Riki Stichting 5.000 paasattenties (bestaande uit een Jumbo Cadeaukaart) onder gezinnen die zij iets extra’s gunt. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt. In alle acties van de Riki Stichting staat het geven van liefdevolle aandacht centraal.

Rondom het uitdelen van de paaspakketjes in de verzorgingscentra vinden leuke activiteiten plaats waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen verbindt en geeft plezier. Het persoonlijk langsbrengen van het paaspakketje of de paasattentie is een prachtig moment van liefdevolle een-op-een aandacht. In gemeente Amsterdam werkt de stichting samen met: WZC De Venser, basisschool Polsstok, basisschool Bijlmerhorst, As-Soeffahschool, WZC De Klinker, Brede School De Kinkerbuurt, WZC De Werf, OBS ‘De Waterkant’ Evean Korthagenhuis, IKC Buikslotermeer, ZB Amsterdam Noord, ZB Amsterdam Zuidoost, Evean Twikskehuis, Older Friends, Stichting Pasensie, basisschool de Achtsprong.