Moestuinschool met leerzame dag vol moestuinplantjes

AMSTERDAM-NOORD - Op de Moestuinschool Amsterdam in het Sixhavengebied kan je een heel seizoen lang leren hoe je succesvol biologisch moestuinder wordt, dus zonder gebruik te maken van gif of kunstmest. En je eet van wat je zelf hebt geteeld.

Het seizoen begon in februari, de ‘tuinlui’ zijn dan al bezig met zaaien, planten, water geven, alles wat maar nodig is om de planten te laten groeien en bloeien. Op zondag 15 mei organiseert de Moestuinschool vanaf 12 uur voor het eerst een plantjesverkoopdag. Voor de eigen tuinlui, voor de klas van vorig jaar, voor buren, maar ook voor iedereen die een plekje buiten heeft waar een groenteplantje kan staan.

Groenteplantjes voor in de moestuin worden op 15 mei verkocht voor een zacht prijsje. Er zijn ook munt- en aardbeienplantjes. Op de agenda van de website staat vanaf 11 mei het complete aanbod. Heb je zelf plantjes over die je hebt opgekweekt? Neem ze mee en verkoop ze, hoe meer plantjes, hoe meer moestuinplantjesverkoopdag. Iedereen is welkom om plantjes in te brengen en zelf te verkopen of ruilen met andere enthousiaste opkwekers. Stuur een mailtje naar info@moestuinschoolamsterdam, dan weten ze dat je eraan komt. Alleen kijken en niet kopen is ook toegestaan. Tuinders zijn aanwezig voor plant- en opkweekadvies. Losse euro's rinkelend in de zak meenemen vraagt de organisatie, dat rekent makkelijk af. Op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Moestuinschool? Schrijf je in via info@moestuinschoolamsterdam.nl.