Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Rijke IJklei in Tiny Showroom

AMSTERDAM-NOORD - Keramiste Willemijn van Manen woont vlakbij het W.H. Vliegenbos. De klei die ze daar vindt - feitelijk oer-ij-klei - bewerkt ze tot een fijne, werkbare substantie. Dat heeft er toe geleid dat Tiny Showroom de ijklei van Willemijn van Manen presenteert van 29 mei t/m 19 juni.  

De klei die Willemijn van Manen vindt bevat veel ijzer dat tijdens het bakken op hoge temperaturen rood wordt. Door de ijklei te mengen met andere soorten tovert ze als een volleerde alchemist een kleurpallet te voorschijn met schakeringen die lopen van rood-bruin (veel ijklei) tot licht crème (weinig ijklei). Het sobere handschrift van haar draaiwerk laat deze natuur-kleuren prachtig tot hun recht komen.


Dat onze grond zo rijk is laat het werk van Willemijn zien. 'Daar mogen de mensen in Amsterdam Noord echt trots op zijn!'  klinkt het in Tiny Showroom. 


De opening zondag 29 mei werd goed bezocht. Iedereen voelde zich welkom mede omdat Willemijn van Manen enthousiast over haar werkwijze vertelde.


Tiny Showroom, Mandarijnenstraat 78, Tuttifruttidorp - Amsterdam Noord. Geopend zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur terwijl Tiny Showroom op maandag t/m vrijdag open is op afspraak. Een afspraak is telefonisch te maken via 06 81 91 72 18.

www.tinyshowroom.nl