HBOK nu na 6-0 zege wel kampioen

AMSTERDAM-NOORD - Na eerder gelijkgespeeld te hebben tegen Arsenal moest HBOK afgelopen weekeinde winnen van FC Almere om de titel in de Zaterdag Tweede klasse te kunnen vieren. 

Een opdracht die niet onmogelijk leek. FC Almere was immers al gedegradeerd en HBOK extra gemotiveerd er een mooie partij van te maken. Met een logische 6-0 overwinning was het na afloop feest bij de club aan de Termietergouw


De eerste goal liet even op zich wachten. Onderkant lat en buitenspel maakten dat er pas na tien minuten spelen gescoord werd door Allon Koene. Romello Austin nam de 2-0 voor zijn rekening. 


Na de pauze moest het dan gaan gebeuren. En zo geschiedde. Sajet, Koene, Austin en De Lange maakten de 6-0 overwinning tot een feit. Door deze winst is HBOK de overtuigende kampioen en speelt volgend seizoen in de eerste klasse.


In totaal werden er door het team van trainer Coto 18 wedstrijden veelal met groot verschil gewonnen. Waterwijk (0-0), Arsenal (2-2) en Marken (1-1) wisten de kampioen op remise te houden waar Aalsmeer (1-2) en AMVJ (1-3) wisten te winnen. In januari nam HBOK afscheid van trainer Kai Meeuwsse vanwege een verschil in inzicht. De resultaten lagen niet ten grondslag aan zijn vertrek. Meeuwsse stond met zijn ploeg bovenaan in de tweede klasse. 


De koploper wist binnen twee weken een opvolger te vinden. Met de ervaren Juan Fernandez Coto aan het roer van het eerste team is de titel behaald.