Afbeelding
(Foto: )

Stekjesmarkt in/om Buiksloterkerk

AMSTERDAM-NOORD - Als vanouds zal de Stekjesmarkt zondag 5 juni van 10.00-16.00 uur plaatshebben in en rondom het idyllisch gelegen oude dorpskerkje van Buiksloot. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis 

Op de markt zijn biologisch geteelde planten en bloemen te koop en ambachtelijke producten zoals honing, jam, kruiden, zeep, chocola en bier. Ook zijn er voorwerpen van (kunst)nijverheid van inwoners van Noord te vinden. De traditionele ruilkraam voor stekjes, zaden en bollen ontbreekt vanzelfsprekend niet. En dat geldt ook voor informatie over groene initiatieven in Noord, stadstuinieren, gezond leven en zorg voor natuur en milieu. 

In de kerk zijn aanwezig Ron Breur/Bonron (ambachtelijke chocolade); Zeepziederij aan het IJ (handgemaakte zeep); Yolanda Döpp en Inge van Bogerijen (sieraden en keramiek); Historisch Centrum Amsterdam Noord; Maaike Pfann (botanische prenten, plant-art); Boekhandel over het Water; Bijzonder Amsterdams (keramiek, textiel, grafisch werk); Stichting Buiksloterkerk (drankjes met versnaperingen, verkoop antieke kerkstoelen).

Op het kerkplein aanwezig Ruilkraam Buiksloterkerk; Tineke Kooistra/Mevoki (handwerk, jam, honing); De Groenwinkel (planten en struiken); Friekens Brouwerij (ambachtelijk bier)

Op het grasveld o.a. Biologische kwekerij De Morgen; Buitengewone Varkens; Moestuinschool + vrijwillige groencoach Amsterdam Noord; Kruiden op zolder (kruidenproducten, workshop bloemetjesbadzout maken); Kinderboerderij De Buiktuin; Rookt Amsterdam (gerookte delicatessen); Yola Galinsky (stekjes en producten van wilde planten).




*Muzikale omlijsting Anurakt Scheepers

https://buiksloterkerk.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding