Opnieuw gevarieerd muzikaal evenement in Oostzaanse kerk

OOSTZAAN - Radio 9 heeft de handschoen weer opgepakt en organiseert nu voor de vierde keer een muzikaal evenement in de Grote Kerk van Oostzaan. Helaas werd het derde wegens Corona geannuleerd. Op 2 oktober om 14.00 uur staat de kerk bol van vrolijkheid en muzikaliteit. Het belooft ook dit keer weer een ware happening te worden, gezien de veelzijdigheid van de op te voeren muziek. Voor elk wat wils, want er treden maar liefst negen amateurmusici op – zowel solistisch als gezamenlijk - met diverse genres muziek. 

Allereerst brengt Elly Hottentot, lid van de plaatselijke accordeongroep Tavenu, een viertal werken ten gehore. Na dit optreden is het de beurt aan het Byzantyns Kwartet van Piet Bindt, dat zes liederen zingt. Vervolgens stapt Hans Rijken naar boven, naar het prachtige Knipscheerorgel met de warme klanken, om enkele eigentijdse songs en klassieke stukken ten gehore te brengen. Alsof dat niet alleen al feestelijk genoeg is, komt daar ook nog Riley Summer Tevreden optreden met een paar songs begeleid op de piano door Arswarya Parag. Thomas Alexander is inmiddels niet meer weg te denken bij Oostzaanse evenementen. Als laatste musicus vóór de pauze zal hij het beste uit de vleugel halen.    

Zuivere zang

Na de pauze kunnen de aanwezigen genieten van de altijd zo zuivere zang van het dubbelmannenkwartet Nieuwendam onder leiding van Koos Lith. Zes zangstukken vullen de kerk met hun à capella gezang.  

Dan is het tijd voor Jaap den Hertog die het majestueuze Knipscheerorgel tot leven brengt met twee muzikale uitvoeringen gecomponeerd door Theordore Dubois. Petro Marais zal Chopin vertolken met twee composities.  

Geen zangkunsten meer? Jawel, damestrio Tri Voti  treedt op met zeven buitenlandse liederen. 

Heerlijke muzikale middag

Het wordt weer een heerlijke muzikale middag die door Radio 9 in nauwe samenwerking met de Grote Kerk gratis wordt aangeboden. Jan de Waal heeft de organisatorische touwtjes in handen.   

Toegang gratis 

Binnenkomst via de hoofdingang van de kerk, evenals via de zuidelijk ingang (laatstgenoemde ingang is met name voor rolstoel- en rollatorgebruikers en voor diegenen die slecht ter been zijn). De toegang is gratis en bezoekers zijn van harte welkom op 2 oktober om 14.00 uur.  


Barbara van Wijk