Loop door het Twiske

LANDSMEER - Na een afwezigheid van ruim twee jaar is het zover. Op zondag 2 oktober gaat de eerste Twiskemolenloop van het seizoen van start. 

Ieder seizoen organiseert AC Waterland vijf edities van deze loop door het Twiske. Na zo’n lange afwezigheid verwacht de organisatie veel deelnemers aan de start. Om te veel drukte te voorkomen, is er een limiet van 650 lopers en kunnen de deelnemers zich alleen nog via een voorinschrijving registeren.

De afstanden zijn ongewijzigd gebleven. De keuze bestaat uit 21,1 km, 16,1 km, 10 km, 5 km en 3 km. Voor de kleintjes staat er een 1,5 km op de baan gepland. De start is vanaf 11.00 uur op de baan van AC Waterland en alle routes lopen door Het Twiske.

Alle afstanden zijn geijkt en er zit een tijdsregistratie met een chip in het startnummer. De uitslagen en precieze tijd verschijnen real-time op de website. Ook verschijnt daar natuurlijk de plaats in het klassement. Volwassenen betalen € 8,00. Inschrijven kan op www.twiskemolenloop.nl. Daar staat ook meer informatie over deze loop.