Landslake Lions Heren 1 wint

LANDSMEER - Het eerste herenteam van Landslake Lions heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Voor de Lions, dit seizoen uitkomend in de landelijke tweede divisie, was dit de tweede wedstrijd van de reguliere competitie. De eerste wedstrijd werd nipt (81-77) verloren uit in Groningen.

Nu was het dus wel raak. De start van de wedstrijd was direct goed. Na het eerste kwart stond er een ruime voorsprong op de borden (19-7). Dit was met name te danken aan de sterk spelende centers Ibrahim Louh en Arild Geugjes. In het tweede kwart kwam BC Apollo beter in de wedstrijd, met name door een aantal rake driepunters. Halverwege het kwart kwam Lions center Geugjes akelig op zijn rug terecht waardoor hij geblesseerd het veld verliet. BC Apollo profiteerde en ging met een nipte voorsprong de rust in (39-42).

In het derde kwart deden de Lions er weer een schepje bovenop. Er werd strakker verdedigd en Tijn Zevenhek, Yvar Kroon en Joran Beckman deelden mee in de score. Wat ook hielp was dat de sterk spelende pointguard van BC Apollo een diskwalificerende fout kreeg wegens zeer onsportief gedrag waardoor hij direct de zaal kon verlaten. Stand na derde kwart: 66-59.

In het vierde kwart werden scores uitgewisseld, maar de voorsprong van de Lions kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 80-70. Topscorers: Louh (26) en Zevenhek (19). Aanstaande zaterdag de derde wedstrijd om 14 00 uit tegen de Harlemlakers in Osdorp.