Bedankt!

Dag allen,

Bij de commissievergadering van 15 september over de ‘Definitieve’ concept Omgevingsvisie Oostzaan, werd het zogenaamde 'Definitieve' ontwerp naar de prullenbak verwezen. 

Het huiswerk moet opnieuw. Het besluit wordt uitgesteld. Onze actie gisteren heeft dus impact gehad.

Namens Hart voor het Twiske willen we de insprekers van harte bedanken. Het was ook geweldig dat er zo’n grote opkomst was. 

D66, CDA, GL en Oostzaan Natuurlijk wezen op het raadsbesluit van 2021. Toen koos een raadsmeerderheid de Omgevingsvisie 2.0 als basis voor de nieuwe Omgevingsvisie. Daarin zijn festivals en overnachtingen NIET toegestaan.

Ook in het huidige Bestemmingsplan Buitengebied Oostzaan zijn festivals en overnachtingen NIET toegestaan. Want het Twiske valt onder de Europese Natura2000 bescherming. Je mag de natuur niet verstoren. Dat is wettelijk verplicht.

Waar zijn we nog meer mee bezig? Hart voor het Twiske heeft bezwaar gemaakt tegen de Omgevingsvergunning voor festival Welcome to the Future. Op dinsdag 27 september om 20.30 uur is er een hoorzitting voor de bezwarencommissie in het gemeentehuis te Landsmeer. We gaan bezwaar maken tegen de natuurtoets camping Twiske Haven die pas is goedgekeurd door de provincie.

Er loopt nog een bodemprocedure tegen het Lentekabinet. Het wachten is tot de rechtbank tijd heeft.

We spraken deze week met de provincie in de klankbordgroep over het nieuwe Natura2000-beheerplan Ilperveld, Oostzanerveld, Varkensland en Twiske 2023-2028. Dat is zeer belangrijk als toetssteen voor de natuurtoetsen. 

De nieuwe Omgevingsvisie Landsmeer komt volgend jaar aan de orde.

Er is nog veel te doen. We zijn blij dat er steeds meer mensen meedenken. 

In het bijzonder willen we de juristen Lex Lohman en Jan Schouten bedanken, en Theo van Gelder van Groene Ster Duurzaam. 

En alle anderen die ons met raad en daad steunen. 

Milou Mulder, José Berkhof, Bert Huizinga